Įrašas:
Prof. Rimvydas Laužikas – Skonis Lietuvos gastronomijos tradicijoje: rūgštu
Paskelbta 2022-01-10 23:08:35
Atnaujinta 2022-01-29 20:34:09
Kiekvienas mūsų žinome keturius pagrindinius skonius: sūru, saldu, kartu ir rūgštu. Kai kurie autoriai skonių ratą išplečia iki penkių, šešių ar daugiau. Kiti gi, ieško universalaus skonio. Paskaitoje kalbėsime apie skonius Lietuvos istorinėje virtuvėje. Daugiausia – apie ilgą laiką dominavusį rūgštumą. Ar tikrai dabartiniam valgytojui daugelis patiekalų, kurie anuomet buvo gardūs, būtų per daug rūgštūs?
Mėnuo Juodaragis XXI¾ vyks 2021 VIII 20-22 Grybų dvaras, Švenčionių rajonas.
Vaizdo įrašą sukūrė Virginijus Kašinskas